Dat een koe niet blaft weten de meesten wel, maar wat weten we eigenlijk nog meer over kaas, koeien, landbouw, en alles wat daarmee gemoeid gaat? Bar weinig, zo blijkt. En dat terwijl kennis belangrijk is voor een stap richting natuurinclusieve landbouw en het gesprek daarover. Daarom zal De Blaffende Koe als een zuivel- en kaasmakerij wekelijks weetjes de wereld in ‘blaffen’ om zodoende aan bewustwording bij te dragen. Een koe die van zich laat horen dus.
Doelen
Als verwerkende schakel in de voedselketen hoopt De Blaffende Koe bij te kunnen dragen aan de verduurzaming van het voedselsysteem. De doelen van de 'soon to be’ kaasmakerij zijn:
Biologische kaas maken
Goed voor het milieu en duidelijk voor de consument.
Korte ketens
Lokale afzet voor direct contact met de klant en reductie van CO2.
Samenwerking met lokale boeren
Melk tegen een meerwaarde aankopen, voor biodiversiteit en dierenwelzijn.
Traditionele werkwijze
De melk wordt kleinschalig op traditionele wijze tot kaas en boter verwerkt.
Kleine ecologische voetafdruk
​
Streven om energieneutraal en circulair te werken.
Bewustwording creëren
Met elkaar in gesprek gaan en wekelijks kennis de wereld in blaffen.
Benieuwd? Lees hier meer.
Meet the Team
Eigenaren Saskia & Erik ontmoeten elkaar in 2019 in de Oostenrijkse Alpen. Toen was er al een gezamelijke droom: van duurzame en diervriendelijk geproduceerde melk kaas maken. De afgelopen twee jaar hebben ze voor Burgerboerderij de Patrijs een zuiveltak opgezet. Toen dat liep begon het te kriebelen: 'waarom niet voor ons zelf beginnen?' Daarom hebben ze eind 2022 hun eigen bedrijf opgericht: De Blaffende Koe. Onder deze naam willen ze hun droom in vorm van een biologische kaasmakerij werkelijkheid te laten worden.